Kenia – AA Nyeri

single origin

Fruitige- en karameltonen, chocolade, medium body, helder gebalanceerde aciditeit, fijne nasmaak, soepel.

Facts

Land: Kenia
Herkomst: Nyeri
Soort: Arabica
Hoogte: 1.600 – 2.200 meter
Oogstperiode: van september tot en met december
Proces: gewassen
Droogmethode: zongedroogd
Grondsoort: rode vulkanische grond
Variëteit: SL 28 & SL 34

Branding

Full City (medium)

Intensiteit

In de 19e eeuw kwam koffie in Kenia terecht toen Ethiopische koffie werd geïmporteerd via Zuid-Jemen. De productie heeft een enorme groei meegemaakt en de vraag naar Keniaanse koffie is nog steeds enorm hoog. De regering hecht veel waarde aan de koffieproductie en het is daarom ook verboden om koffiebomen te verwijderen of te vernietigen.

Door de gunstige omstandigheden zoals de rode vulkanische grond, de hoogte van de plantages en deskundig geteelde koffiebessen is Kenia bij uitstek een land waar kwaliteitskoffie wordt geproduceerd.

Koffie in Kenia kent een gradatiesysteem. Elke oogst wordt streng getest op kwaliteit en gesorteerd op gradatie die afhangt van de grootte, gewicht en vorm van de koffiebonen. Kenya AA koffie is Kenia’s premium gradatie van alle koffiebonen die ze verkopen.

De koffie komt van boeren met kleine plantages.

branderij

Al onze koffiebonen worden volgens het ‘slowroast’ principe gebrand. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.

Bereiding espresso

9 gram – 20 – 25 sec.

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

alle filtermethodes (o.a. snelfilter, Chemex, Hario V60 en Kalita)

NOTES

Sweetness 0

Body 0

Acidity 0

Balance 0

Flavor 0

Aftertaste 0

Overall 0

Kenia – AA Nyeri

Fruitige- en karameltonen, chocolade, medium body, helder gebalanceerde aciditeit, fijne nasmaak, soepel.

Facts

Land: Kenia
Herkomst: Nyeri
Soort: Arabica
Hoogte: 1.600 – 2.200 meter
Oogstperiode: van september tot en met december
Proces: gewassen
Droogmethode: zongedroogd
Grondsoort: rode vulkanische grond
Variëteit: SL 28 & SL 34

Branding

Full City (medium)

Intensiteit

In de 19e eeuw kwam koffie in Kenia terecht toen Ethiopische koffie werd geïmporteerd via Zuid-Jemen. De productie heeft een enorme groei meegemaakt en de vraag naar Keniaanse koffie is nog steeds enorm hoog. De regering hecht veel waarde aan de koffieproductie en het is daarom ook verboden om koffiebomen te verwijderen of te vernietigen.

Door de gunstige omstandigheden zoals de rode vulkanische grond, de hoogte van de plantages en deskundig geteelde koffiebessen is Kenia bij uitstek een land waar kwaliteitskoffie wordt geproduceerd.

Koffie in Kenia kent een gradatiesysteem. Elke oogst wordt streng getest op kwaliteit en gesorteerd op gradatie die afhangt van de grootte, gewicht en vorm van de koffiebonen. Kenya AA koffie is Kenia’s premium gradatie van alle koffiebonen die ze verkopen.

De koffie komt van boeren met kleine plantages.

bereiding

– flexibele richtlijnen –

Bereiding espresso

9 gram – 20 – 25 sec.

Bereiding filter

30 gram – 500 ml.

Geschikt voor onder andere

alle filtermethodes (o.a. snelfilter, Chemex, Hario V60 en Kalita)