Stap 1
Maal de koffiebonen en plaats de gemalen koffie in het bovenste gedeelte van de Cona.
* De hoeveelheid koffie is afhankelijk van je eigen voorkeur.
Stap 2
Kook water en laat het iets afkoelen en giet het in de onderste gedeelte van de Cona.
Je kunt ook koud water gebruiken, maar dan duurt het even voordat het is opgewarmd.
Stap 3
Steek de spirituslamp aan of plaats de Cona op een andere warmtebron.
*Gebruik alleen spiritus en geen andere brandstoffen zoals olie o.i.d.!
Stap 4
Wanneer het water bijna begint te koken, plaats dan het bovenste gedeelte van de Cona,
gevuld met de gemalen koffie, op het onderste gedeelte. Zorg ervoor dat deze goed wordt geplaatst!
Stap 5
Als al het water door de gemalen koffie in het bovenste gedeelte van de Cona is getrokken,
kun je de Cona van de warmtebron halen of dek de spirituslamp af met het kapje.
Stap 6
Het water zal nu teruglopen in de onderste kan.
Stap 7
Wanneer alle koffie in het onderste gedeelte is gedaald,
kun je het uitschenken in een voorverwarmd kopje.