SERVICE - MACHINE

Technische Dienst

Brandmeester’s beschikt over een eigen technische dienst voor espressomachines. Afhankelijk van de afspraken die er gemaakt zijn met de leverancier zullen *reparaties en onderhoudsbeurten van espressomachines door onze Technische Dienst worden uitgevoerd of naar de leverancier worden doorgestuurd.

Jura volautomaten worden altijd naar Jura in Zoetermeer gestuurd. Hiervoor zijn wij helaas genoodzaakt € 30,- handling & transport door te berekenen.

De Brandmeester’s technische dienst beschikt over hoog gekwalificeerde medewerkers gespecialiseerd in elektrotechniek, onderhoudseisen en reparaties. Daarnaast is ook alle benodigde (uitlees)apparatuur aanwezig om reparaties en onderhoud uit te voeren.

Een speciaal taakgebied van de technische dienst is het testen van nieuw op de markt gebrachte espressoapparatuur. Geen machine wordt opgenomen in ons assortiment zonder uitgebreid testrapport.

* De machines worden tijdelijk naar de leverancier gestuurd voor reparatie. De administratie-, handling- en verzendkosten zijn 30,- euro. Dit bedrag komt bovenop de onderzoekskosten en/of reparatiekosten.

Service

U kunt uw machine in een van onze winkels (Amsterdam, Haarlem en Utrecht) of  bij onze Technische Dienst in Boesingheliede aanbieden ter onderzoek, reparatie of onderhoud. Na een beoordeling door een van onze medewerkers wordt bepaald hoe het beste verder te handelen. Zoals hierboven al aangegeven is de te volgen weg mede bepaald door afspraken tussen Brandmeester’s en onze leveranciers.

Merken espressomachine

U kunt de volgende machines bij ons inleveren voor onderhoud en reparatie.
Jura, Quick Mill, ECM, Ascaso en Solis. Alle overige merken zijn op aanvraag (023-5123090).

Openingstijden

Onze technische dienst is iedere werkdag geopend van 9.00 tot 16.30 uur.
IJweg 507E, 2143 CL Boesingheliede

Duur

Normaal hanteren wij voor onderhoud of reparatie van de machine 8 tot 10 werkdagen. Doordat wij de machines momenteel naar de leverancier sturen kan dit oplopen tot 15 werkdagen.

Voor espressomachines (volautomaten & halfautomaten) die ter reparatie worden aangeboden, geldt het volgende:

Espressomachines | ECM, Ascaso, Quick Mill, Solis

• lever de machine zo kaal mogelijk in; d.w.z. ZONDER waterreservoir, lekbakjes, lekroosters, filterhouders etc. Dit voorkomt misverstanden over wel of niet zoekgeraakte onderdelen.
• neem bij vermeende garantiekwestie de kassabon mee.
• voor reparaties of onderhoud aan merkvreemde machines (merken/types die Brandmeester’s niet standaard voert) zal vooraf door onze winkelmedewerker contact worden opgenomen met de technische dienst. Deze zal bepalen of wij het merk/type mogen en kunnen repareren of servicen en welke, eventueel aanvullende, voorwaarden hiervoor gelden. Ook kunt u ons algemene nummer bellen 023-5123090.

pdf-logo-web   Download de servicevoorwaarden van espressomachines (met uitzondering van Jura volautomaten)

JURA volautomaten | huishoudelijk gebruik

• lever de machine compleet in; d.w.z. MET waterreservoir, lekbakjes, lekroosters, etc. Indien u een waterfilter heeft, deze graag wel verwijderen.
• neem bij vermeende garantiekwestie de kassabon mee.

• Jura volautomaten sturen wij vanaf juni 2014 door naar Jura in Zoetermeer.

1. Binnen 25 maanden vanaf de aankoopdatum hoeft u geen handling, verzekering & transportkosten te betalen.
2. Na 25 maanden vanaf de aankoopdatum berekenen wij 30,- (incl. btw).

Deze zijn van toepassing op het uitvoeren van een serviceverzoek aan een huishoudelijke Jura-machine, buiten de garantieperiode van 25 maanden. Jura geeft je de keuze voor Standard Service of Premium Service. Binnen Standard service herstelt JURA de technische mankementen en geeft Jura 12 maanden garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Binnen Premium Service voert Jura tevens een servicebeurt uit en geeft JURA 12 maanden garantie op de werking van de machine.

pdf-logo-web   Download de servicetarieven voor huishoudelijk gebruik

Jura servicetarieven | zakelijk

Voor de meeste zakelijke JURA-machines, waarvoor je buiten de garantieperiode van 12 maanden een serviceverzoek hebt, zijn vanaf 1 maart 2015 vaste servicetarieven van toepassing. Het gaat hierbij uitsluitend om machines binnen de IMPRESSA XF-serie, XS-serie en XJ-serie. JURA geeft u de keuze voor Standard Service of Premium Service. Binnen Standard Service herstelt JURA de technische mankementen en geeft Jura 12 maanden garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Binnen Premium Service voert Jura tevens een servicebeurt uit en geeft JURA 12 maanden garantie op de werking van de machine.

Het systeem van prijsopgaves (voorcalculatie) zal met ingang van 1 maart 2015 worden beëindigd (m.u.v. zakelijke machines buiten de hierboven genoemde series).

pdf-logo-web   Download de servicetarieven voor zakelijk gebruik

Jura servicetarieven | accessoires

Voor huishoudelijke (elektrische) JURA-accessoires gelden per 1 maart 2015 vaste tarieven voor de behandeling van een defect buiten de garantieperiode van 25 maanden. Jura probeert om het defect te herstellen en indien dit niet mogelijk blijkt te zijn, wordt een alternatief aangeboden.

pdf-logo-web   Download de servicetarieven voor Jura accessoires