Hario V60

Banner image

Bereiding Hario V60

Read More

BENODIGDHEDEN

– Hario V60 filter
– Hario V60 dripper
– Hario V60 coffee server
– Hario Drip kettle (of Buono kettle)
– Weegschaal
– Waterkoker
– Versgemalen koffiebonen (slow brew maling)
– Bonenmaler
– Water met een temperatuur van ± 90°C
– Dubbelwandige glazen of mok

*In plaats van een aparte waterkoker en opschenkkan, kun je ook gebruik maken van een Bonavitaketel of een Hario Buono ketel.

DOSERING

De 01 serie – 130 gram/ml – 1 kop koffie

BEREIDING

1. Maal de koffiebonen grof (slow brew maling).

2. Kook het water en schenk het over in bijvoorbeeld een Hario ketel. Laat het water afkoelen tot ongeveer 90°C.

3. Plaats de filter in de in de Hario V60 dripper. Plaats de dripper op een glazen kannetje (coffee server) en bevochtig het filter met heet water uit de ketel. Gooi het overtollige water uit het glazen kannetje weg.

4. Plaats alles nu op een weegschaal en tarreer de weegschaal op 0 gram. Doe de gemalen koffiebonen in het filter (10 – 12 gram op 120 gram water).

5. Schenk een klein beetje water op de koffie (bloomen). Start in het midden en maak ronddraaiende bewegingen naar buiten toe en laat het 30 tot 45 seconden rusten.

6. De rest van het water in een ronddraaiende beweging op de koffie schenken (tot 120 gram water). De doorlooptijd is ongeveer 3 minuten.

7. Kopje voorverwarmen en de koffie in het kopje schenken