koffiebonen

670 403 Brandmeesters

Hieronder vindt u een overzicht van onze espresso melanges. Behalve onze verkoop van bonen, leveren we onze espresso’s ook in E.S.E. servings. De bonen worden, indien gewenst, voor u in de winkel of in de webshop op de juiste maalgraad gemalen. Wij adviseren u hierbij graag en deskundig.

 

ESPRESSO MELANGES

Espresso Aficionado
Een krachtige, donkergebrande espresso; ‘lijvig’ en aromatisch met een filmend mondgevoel en een langdurige afdronk; voor de fervente liefhebber van een Italiaanse espresso.

Espresso Segundo
Een milde en geurige espresso met een fluweelzachte textuur; zoet en met een verfijnde, aangename rinsheid. Zeer geschikt om cappuccino mee te bereiden.

Espresso Sodade
Een zachte espresso; rijk van karakter, zacht en romig op de tong; met smaaknuances van geroosterde noten en melkchocolade; krachtig in de afdronk.

Espresso Equîto
Een biologische espresso met een krachtig en rijk karakter. Door z’n zoetige smaak en ronde afdronk is deze organische koffie geschikt voor alle espressovariaties.

Cafeïnevrije melange
Deze melange van diverse Zuid-Amerikaanse Arabica bonen is uitermate geschikt voor het maken van espresso en cappuccino, maar kan ook voor andere zetmethodes worden gebruikt.

 

SINGLE ORIGINS

9_koffie_singles

 

Brazilië – Daterra Sunrise Estate
Een delicate, zachte koffie met een nuance van noten en vanille. Deze zoete koffie met een stevige body wordt verwerkt via de ‘pulped-natural methode’.

Kenia – AB+
Een exceptionele en aromatische koffie; rijk, fruitig en pikant. Smaken van bessen, noten en melkchocolade.

Indonesië – Sumatra Lintong
Een zachte, delicate koffie met een rijk, geurend aroma en een heerlijk aardse, moka/chocolade-achtige smaak.

Ethiopië – Sidamo
Een zeer bijzondere koffie met een krachtig, licht fruitig aroma; honing, walnoot.

Guatemala – Antigua
Een fris-geurende, opwekkende koffie; rijk van smaak en full-bodied; met een zachte, chocolade nuance in de afdronk.

India – Washed Plantation
Een volle koffie met een rijk en kruidig aroma; donker gebrand, een [zoet-]kruidige smaak en een lange afdronk.

Colombia – Aguila valle del cauca supremo
Een koffie met een rijke smaak en een medium body en zuurgraad. Rijk, honingzoet, rijp fruit.

Guatemala – El Platanillo [RFA]
Een volle, rijke koffie met tinten van karamel, heerlijk romig met een chocolade smaaknuance [shadegrown].

Costa Rica – La Pantera de Tarrazu
Een rijke, veelzijdige koffie, die perfect in balans is. De koffie heeft een volle body en een fruitige en bloemige smaak.

 

SEIZOENSMELANGES

Elk seizoen brengt Brandmeester’s een nieuwe seizoensespresso uit. Deze wordt op karakter gebrand en gemelangeerd zodat hij perfect past in de tijd van het jaar.

4_seizoensmelanges_koffie

 

Winter Espresso
Een hartverwarmende espresso met subtiele karamel-, toffee- en specerijtonen.

Lente Espresso
De lente espresso is een frisse, aromatische espresso met sprankelende tonen van citrusvruchten en appels.

Zomer Espresso
Een espresso met nuances van rood fruit en drop met honing, kruidnagel en rozemarijn in de afdronk

Herfst Espresso
Deze espresso is een volle, krachtige, aromatische espresso. Een kruidige melange die stevig in zijn schoenen staat, om het
onstuimige Hollandse herfstweer te trotseren. Rijk van smaak en donker gebrand.

ESPRESSO CAMPIONISSIMO

Campionissimo_coffee

De smaak van deze bijzondere koffie laat zich het beste omschrijven als een pure espresso die mooi in balans blijft. Nootachtige tonen worden gecombineerd met de smaak van gedroogde abrikozen en druiven en zorgen voor een verrukkelijke nasmaak. De koffie leent zich ook uiterst goed voor een cappuccino waarbij tonen van melk chocolade en karamel op de voorgrond zullen treden bij een heerlijke romige cappuccino.

Alleen verkrijgbaar in de webshop!

 

SPECIALS

Speciale_Koffie

Onze specials zijn tijdelijke koffies die wij niet standaard in ons assortiment zitten. Kijk in onze webshop of wij ze op voorraad hebben.

Jamaica – Blue Mountain
De koffie uit de Blue Mountains kenmerkt zich door een rijk scala aan smaakfacetten die elkaar perfect aanvullen. Een volle koffie met een excellente zuurgraad en een meesterlijk aroma.

Ethiopië – Kafa Boginda
Een uitzonderlijke koffie met een kruidig karakter. Tonen van rood fruit, volle body en nuance van chocolade.

Kerstmelange
Deze melange heeft typische accenten van dikke chocolade met studentenhaver en een vleugje citroen.

Indonesië – Java Jampit
Deze koffie heeft een rijk bloemig aroma met een intens zoete aardse geur. Volle smaak van donkere chocolade, lavendel en zoethout. De zoete, kruidige chocoladesmaak past perfect bij de koude wintermaanden. De koffie heeft een rijke body.

Ethiopië – Yirgacheffe
De gebrande bonen hebben een uitbundige geur van zoet fruit met honing en delicate tonen van lavendel, citroen en perzik. De koffie heeft een veelzijdige smaak met hinten van karamel en tropisch fruit. De body is rijk en bevat nuances van cacao en geroosterde suiker in de afdronk.

 

Meer over espresso | Barista | Espressobar | Assortiment